موضوع:سواوی ها و مشکلات گوارشی و بیماری های پوستی

 

----مقدمه:شناخت سودا و عوارض این طبع

 

 

----ب)توضیحاکلی برای طبع سوداوی (سرد و خشک):

وفتی فردی از شکم مادر مولد می شود،اگر دارای جثه ریز و استخوان بندی ریز و رنگ چهره سفید یا سبزه باشد،طبع سودا یا سرد و خشک را دارا هست.اکثر  این افراد در کودکی معمولا مثل طبع بلغمی ها بسیار آسیب پذیر هستند،چون به علت این که این افراد هم جثه کوچکی نسبت به هم نوع و همسالان خود دارند،هم ممکن هست به طور ژنتیکی کمبود ویتامین هایی مانندd3 را دارا باشند،که باید والدین در هنگام کودکی توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند،چون ممکن هست دچار شکستگی استخوان و پوکی استخوان و نرمی استخوان به علت لاغری پیش از حد نیز بشوند.

****روحیات:

این افراد به طور کلی در کودکی معمولا ساکت هستند و تمایل کم تری به فغالیت در بازی با کودکان دیگر را دارند،در نوجوانی وقتی به بلوغ می رسند،ممکن هست موهای بدن زیادی در اطراف سینه و دست و پاها داشته و  به طور ژنتیکی موهای بدن در اطراف سینه و دست و پاها کم پشت باشند یا اصلا نداشته باشند.

این افراد به طور کلی در کودکی معمولا ساکت هستند و تمایل کم تری به فغالیت در بازی با کودکان دیگر را دارند،در نوجوانی وقتی به بلوغ می رسند،ممکن هست موهای بدن زیادی در اطراف سینه و دست و پاها داشته و  به طور ژنتیکی موهای بدن در اطراف سینه و دست و پاها کم پشت باشند یا اصلا نداشته باشند.

****فعالیت:

این افراد معمولا به طور کلی از انرژی کمتری نسبت یه سایرین مزاجها برخوردار هستند و به طور معموا نمی توانند در روز از فالیت های سنگین بره ای خوب ببرند.

****حافظه:

حافظه این نوع افراد معولا چون  غلبه ی سوا داردند، ضعیف تر از از صفراوی ها و دموی ها هست اما از بلغمی ها کمی بهتر است اما باز هم پا به پای صفراوی ها و دموی ها قدرت هوش و حافظه قوی ندارند.

متاسفانه امروزه به دلیل وجود غذاها و نوشیدنی های سرد،موهای سر این افراد در نوجوانی ممکن هست زود سفید شود،یا دچار ریزش موی سکه ای از اعصاب و استرس شوند،که درمانش مصرف گرمی جات هست.

این افراد معمولا به طور ژنتیکی ممکن هست رشد قدی خیلی بلند یا خیلی کوتاه داشته باشند.معمولا بیماری هایی همراه با رشد قد زیاد در این افراد دیده شده است.

این افراد معمولا اصلا خوش خوراک نیستند و تمایل زیادی به خوردن غذا در روزهای عادی را ندارند،علت این مشکلات این هست که سوذاوی موجود در تن آنها مانع خوردن غذا می شود،معمولا این افراد به صورت ریزه خواری تغذیه می کنند،که خب همین امر موجب می شود که معده آنان روبه سردی و خشکی برود و نتواند هضم خوبی داشته باشد. اکثر این افراد معمولا هنگام نوجوانی و جوانی با مشکلاتی نظیر گوارش و یبوست همراه هستند،که تمامی این مشکلات با تدابیر طب سنتی قابل انجام و قابل حل خواهد بود.

این افراد به طور کلی خواب سبکی دارند،که معمولا همراه با پریشانی هست ،معمولا مشاهده شد که خواب های بریده بریده،برخی از این نوع افراد دارند،درمان این ها استفاده از داروهای با طبع گرم و تر مانند افتیمون یا شیره ی انگور به همراه کنجد هست،که این مشکلات را می تواند حل کند.

معمولا به طور ژنتیکی ممکن هست این افراد به بیماری هایی مانند افسردگی و مالی خولیا ناشی از ازدیاد سودای سرد مبتلا شوند،که باز هم باید با مصرف گرمی جات و حجامت گرم(یعنی حجامت بدون استفاده از تیبغ یا همان بادکش گرم کاری کرد که جریان خون در بدن این افراد به وجود آید،چون معمولا مشاهده شده که اکثر این افراد در زندگی امروزی دچار غلضت خون هم هستند،غلضت خون یعنی خونی که آن قدر کثیف شده و نمی تواند در رگ های بدن جریان داشته باشد(مسیر جریان خون بسته شده است).

این افراد نباید بدون خوردن گرمی جات از حجامت تر استفاده کنند،زیرا اصلا برای این افراد سودی ندارد و بلکه بدتر ضرر هم دارد،چون معمولا این افراد دچار کم خونی ذاتی هستند و بهترین راه پر سود برای آنان اول خوردن گرمی جات هست و بعد حجامت گرم و آخر سر اگر پزشک ظب سنتی ضزورتی دید از حجامت عام یا همان تر هم می توانند استفاده کنند.

در حالت ایده آل این افراد معمولا ادم هایی نه چندان اجتماعی هستند ،معمولا هم اگر عصبانی شوند،این نوع واکنش را بروز نمی دهند،که این می تواند بعدها دچار مشکلاتی نظیر کینه داشتن با دیگران و یا حتی منجر به مشکلات اجتماعی و خانودگی نیز بشود.

بعضی از این افراد ،بیشتر در طبع سرد و خشک و سرد و تر (طبع گرم هم هست ):

به مصرف مواد افیونی مثل سیگار و قلبون علاقه بسیاری دارند،اما خب نمی دانند که این مواد جدا از ضررهای بسیاری که برای بدن دارد،سودای بدنشان را بیشتر می کند،یه طور کلی اگر بخواهیم طبع ها را از لحاظط سنگینی دسته بندی کنیم.

طبع سودا اولین طبع سنگین هست،به این دلیل که اولا درمانش سخت تر هست،ثانیا در داخل خون قرار دارد.

پس چرا میگوییم حجامت باید شود؟چون از راه حجامت خیلی راحت می تواند  پزشک طب سنتی 50درصد تشخیص دهد که فرد غلبه چه نوع مزاجی (اکتسابی بر اثر تغذیه و مصرف مواد افیونی دارد).

----<<<<توجه:همان طور که گفتیم طبع با مزاج وجه مشترکی دارد ،این وجه مشترک همان در واقع چهار نوع صفت هست که در مزاج به صورت اکتسابی هست، به عنوان مثال فردی سوداوی داریم که معده اش غلبه دم دارد،ولی مغزش به دلیل مصرف مواد افیونی کامل سرد شده است،یعنی غلبه دو خلط یکی خلط سرشتی که دارد و دیگری مزاج که همان صفت اکتسابی که در معده اش به وجود آمده و جامعه ی امروزی ما بیشتر افراد این نوع ویژگی را دارند،ما تمامی این اطلاعات را برای افرادی گفتیم که غلبه مزاجی مخالف در طبعشان  را ندارند،پس مزاج را با طبع اشتباه نگیرید.>>>>

این افراد بیشتر درون گرا هستند و تمایل چندانی به شرکت در مراسمات و اجتماعات به طور ذاتی ندارند،که باز هم علت این مذد به خاطر غلبه سودای پیش از حد هست که طب سنتی برای رفع این مشکل راهکارهای جالبی دارد،منظور ما برای رفع این مشکلات این است که تا حد امکان بتوان طبع این افراد به سودای متعادل نزدیک کرد،که این خودش کار پر همتی و سختی هست،چون باز هم قبلا دز ویژگی افراد بلغمی گفتیم که درمان طبع سرد به طور کلی سخت تر و زمان بر نسبت به درمان طبع دم و صفرا هست،پس باید خود این افراد هم اگر می خواهند که این مشکلات برایشان پدید نیاید،همراهی لازم را با پزشک طب سنتی خود داشته باشند.

----الف)زمانی که سوداوی ها سردیجات خشک  زیاد بخورند،چه می شود؟

1-افسردگی یا بیماری اعصاب و روان و گوشه گیری دچار می شوند.

2-به بیماری پوکی استخوان نیز امکان ابتلا, وجود دارد.

3-تمایل به ریزه خواری بیشتر می شود.

4-مشکلات یبوست و گوارش پیدا می کنند.

5-لاغری پیش از حد پیدا می کنند.

6-ممکن هست به بیملری سرطان معده یا روده ی بزرگ مبتلا شوند،که معمولا اگر به موقع درمان نشود،موجب مرگ بیمار می گردد.

7-موها زود شروع به سفید شدن می کند.

8-ممکن هست در نوجوانی و جوانی ریزش موی سکه ای پیدا کنند.

9-ممکن هست به نگرانی و اظطراب و ترس بی مورد دقیقا مانند بلغمی ها مبتلا شوند.

10-بیماری های پوستی مانند جزام امکان ابتلا، دارند.

11-به بیماری های پوسته ی سر یا بیماری پسوریازیس ناشی از سودای سرد که قبلا در طبع صفرا گفتیم نیز امکان ابتلا, وجود دارد.

12-وجود دانه های ریز چرک دار(جوش های چرکی )سر تاسر بدن .

13-مشکلات دفع و یبوست و مشکلات معده و روده پدید می آید.

14-خطر سکته های مغزی ناشی از سودای سرد در مغز وجو دارد.

15-بیماری سنگ کلیه نیز امکان ابتلا, وجود خواهد داشت.

16-بیماری آنفولانزا نیز افراد سوداوی دچاری می شوند،که باز هم اگر به موقع درمان نشود،موجب مرگ بیمار می گردد.

17-به  بیماری لکنت زبان نیز ممکن هست مبتلا شوند،به خاطرر سودای اضافی در گلو.

18-هوش و حافظه بسیار ضعیف می شود،مثل بلغمی ها دچار فراموشی می شوند،حتی ممکن هست در به خاطر سپردن کلمه ای کوچک دچار مشکل شوند.

19-خوابشان کم و محدود می شود.

20-عضلات دست و پاها و زانوها دچار تق تق صدا میشود.

21-خطر بیماری کبد چرب هم تا حدی دارند.

 

ب)-اقدامات کلی برای کنترل طبع سوداوی :

1-این افراد باید حتما سعی کنند از غذاها و نوشیدنی و میوهای سرد و خشک یا حتی سرد و تر خیلی کم استفاده کنند و اگر همخ استفاده کردند،به همراه گرمی جات میل کنند تا دار مشکلاتی که گفتیم نشوند.

2-این افراد باید حتما در شبانه روز خواب خوب و کافی داشته باشند،تا دز روز مغزشان امکان کارکرد و فعالیت خوب را دارا باشد.

3- این افراد سعی کنند از ریزه خواری تا حد امکان دوری کنند،چون معده بدتر طبعش سرد می شود.

 

ج)-اقدامات دستوری برای درمان عمومی مزاج سودا:

1-تجویز داروی ترکیب(شیره انگور+شیره توت+شیره خرما+شیره انجیر+ارده ی کنجد ) برای از بین بردن غلبه سودای موجود در مغز و تقویت هوش و حافظه ی افراد سوداوی،در دموی ها و صفراوی ها نتیجه ی عکس می دهد.

2-الف )تجویز داروی ضد سودای بدن (شیر را جوشانده و موقعی که چن تا غل زد آب لیمو به آن اضافه شود که موجب بریه بریده شدن شیر با اضافه شدن اب لیمو می گردد،بعد از بریده بریده شدن شیر توسط آب لیمو تفاله های موجود در شیر را به وسیله صافی جدا کرده و سپس به آن مواد باقی مانده که به شکل مایعی سغید کدر هست به ان مقداری گیاه افتیمون به همراه یک قاشق چایخوری عسل اضاف کنند.)از این ترکیب صبحها ناشتا تا ظهر استفاده شود،این ترکیب قوی ترین داروی درمان طبع های سرد مثل سودا و بلغم می باشد.ب)آن تفاله های جدا از شیر که توسط آب لیمو ایجاد شده همان پنیر هست که اگر خواستند می توانند شبها 2ساعت پس از شام های سنگین به همراه سیاه دانه مصرف کنند که موجب هضم غذا می گردد.

3-انجام حجامت گرم(بادکش) برای به وجود آوردن جریان خون و کمک به درمان کم خونی افراد سوداوی.

4-تجویز داروهای یا طبع گرم و تر برای آن که شب ها بتوانند خواب خوب و عمیقی داشته باشند.

5-مصرف روزانه 21 عدد مویز صبحها برای تقویت هوش و حافظه این افراد بسیار مؤثر هست.

6-تجویز داروی دوسین(ترکیب عسل+سیاه دانه) برای متعادل کردن هر نوع طبعی الالخصوص بلغم و سودا خیلی خوب و مؤثر هست.

 

د)-مقایسه فرد سوداوی معتدل و فرد با سودای اضافی:

          فرد سوداوی معتدل

       فرد با غلبه سودای اضافی

1-پوست بدن خشک نیست معمولی هست.

1-پوست بدن خشک هست.

2-موها دیگر سفیدی زود راس ندارد.

2-موها  سفیدی زود راس دارد.

3-به طورکلی چهره رنگ مایل به قرمز روشن پیدا خواهد کرد.

3-به طورکلی چهره رنگ مایل به تیره  پیدا خواهد کرد.

4-انرژی خوب و کافی برای کارهای گروهی و روزمره و عدم انزوا و گوشه نوشینی در اجتماعات دارد.

-انرژی خوب و کافی برای کارهای گروهی و روزمره و  انزوا و گوشه نوشینی در اجتماعات را ندارد.

5-دارای هوش و قدرت تجزیه و تحلیل خوب.

5-عدم هوش و قدرت تجزیه و تحلیل خوب.

6-تغذیه به موقع و خوب غذا خوردن.

6-عدم تغذیه به موقع و خوب غذا خوردن.

7-خوش و اخلاق و پر شور و اشتیاق.

7-بداخلاق و بی شور و اشتیاق.

8-خواب خوب و کافی و متعادل.

8-عدم خواب خوب و کافی و متعادل.

9-استعداد تحمل غم ها و حوادث

9-عدم استعداد تحمل غم ها و حوادث

10-رعایت مساوات و عدل و داد در کارها.

10-رعایت نکردن مساوات و عدل و داد در کارها.

11-صبور و با حوصله در امور.

11-عدمصبوری و با حوصله داشتن امور.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<___توجه:درمطالب بعدی درباره ی بررسی  مزاجها (نوشیدنی و غذاها ی مفید برای چهار نوع طبع )در خدمتتان هستیم.