عطاری آنلاین

۵ مطلب در شهریور ۱۴۰۰ ثبت شده است

جنسینگ

جنسینگ( نوش دارو )

 

یکی از گیاهان مشهور مقوی و نیروزا در جهان ، جنسینگ نام دارد که به گیاه جوانی و نوش دارو نیز معروف است ‌‌‍‍‍‍. قسمت مورد استفاد آن ریشه گیاه می باشد

محل رویش این گیاه در جنگل های انبوه نواحی کوهستانی چین و منچوری میباشد.

می توانید انواع جنسینگ را از عطاری آنلاین سطح کشور تهیه کنید.

 

خواص جنسینگ چیست؟

از جمله خواص جنسینگ می توان به افزایش توان ذهنی، افزایش قدرت جسمانی، بهبود حافظه، افزایش شادابی و نشاط اشاره کرد. اما خواص جنسینگ شامل موارد دیگر نیز می شود.

 

 

 

چندین نوع جنسینگ وجود دارد؟

 

● جنسینگ آسیایی ( panax ginsing )

 این نوع از جنسینگ که به جنسینگ کره ای ( یا چینی ) معروف است ٬ در بین سایر انواع جنسینگ دارای خواص دارویی بیشتری می باشد . از آنجا که ریشه این گیاه شبیه به انسان می باشد در چین با نام جین – چین ( jin – chen ) معروف است . نوع ژاپنی آن ( panax japonicas ) نیز دارای خواصی کمتر و ظاهری کوتاهتر در کشور ژاپن می روید .

 

● جنسینگ سیبری (Eleutherococcus senticosus )

 این نوع جنسینگ دارای کیفیت و خواص پایین دارویی بوده و به عنوان جنسینگ ارزان قیمت به فروش می رسد .

 

● سنچی جنسینگ (panax pseudo ginseng )

 این نوع جنسینگ که به جین سینگ کاذب معروف است معمولا جهت انعقاد خون و تسکین درد مورد استفاده قرار می گیرد و خواصی بسیار متفاوت با نوع چینی خود دارد .

 

● جنسینگ آمریکایی ( panax quinquefolius )

 این گیاه که در آمریکای شمالی ( کانادا ) رشد می کند جثه ای کوچکتر از مشابه چینی خود دارد در گذشته ٬ این نوع از جنسینگ توسط سرخپوستان جهت درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار می گرفته و شیره آن مانند شیره گیاه شیرین بیان می باشد . از نکات جالب در رابطه با این نوع جنسینگ صادرات ۸۵ درصدی جنسینگ کشت شده در آمریکا به کشور های آسیایی می باشد

 

● جنسینگ هیمالیائی (panax pseudoginseng subspecies himalaicus )

از این نوع جنسینگ بومیان هیمالیا جهت درمان سوء هاضمه استفاده می نمایند .

 

● دارف جنسینگ  (panax trifolius)

 نوع بسیار نادری از جنسینگ که سرخپوستان آنرا به منظور درمان سردرد ٬ سرفه و … مورد استفاده قرار می دادند .

 

آیا جنسینگ در کاهش قندخون موثر است؟

مطالعات متعددی حاکی از آن است که جنسینگ ممکن است به کاهش قند خون و به درمان دیابت کمک کند. جینسینوزیدها ممکن است بر تولید انسولین در لوزالمعده تأثیر بگذارد و مقاومت به انسولین را با استفاده از مکانیسم های دیگر بهبود بخشد.

 

از جنسینگ به چه نحوی میتوان استفاده کرد؟

ریشه خشک شده جنسینگ سالیان سال است که مصرف خوراکی دارد. ریشه خشک شده این گیاه به تنهایی به صورت دمنوش و چای یا حتی به صورت افزودنی به سوپ یا به شکل قرص مصرف می شود. اما رایج ترین شکل استفاده از آن، به صورت دم کرده و چای یا به صورت عصاره (شیره) می باشد. سرخپوستان در هنگام طی مسافت های طولانی، برای رفع گرسنگی، ریشه های جنسینگ را می جوند و به این ترتیب از خواص آن بهره می برند.

 

تهیه چای جنسینگ به چه صورت است؟

برای تهیه چای جنسینگ، مقداری آب را بجوشانید و ترجیحا این کار را در ظروف غیر فلزی مانند قوری لعابی یا چینی یا پیرکس انجام دهید. مقداری از ریشه خشک شده ی جنسینگ (حدود 1 تا 3 گرم ) را به آب جوش اضافه کنید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا مدت 20 تا 30 دقیقه بجوشد. در صورت تمایل می توانید بیشتر از این مدت نیز آن را بجوشانید، تا جایی که آب به نصف مقدار اولیه اش برسد.

 

حال صبر کنید تا چای کمی سرد شود و دمای آن به دمای اتاق برسد(این توصیه ای است که در طب سنتی چین به آن اشاره شده و پیشنهاد شده است که چای به صورت ولرم نوشیده شود).

(بهتر است که روزانه، 1 یا 2 فنجان از این چای بنوشید)

 

جنسینگ را با چه قیمتی میتوان تهیه کرد؟ 

جنسینگ همانطور که گفته شد انواع مختلفی دارد ولی برای مثال جنسینگ هیمالیایی بسته ۲ عددی آن تقریبا به قیمت صدهزارتومان به فروش میرسد.

 

 

خواص صابون جنسینگ

صابون ویتامینه جنسینگ دارای اثر نرم کننده و تقویت کننده برای پوست است و با برخورداری از ویتامین‌های ب5، ای و آ تأثیر خیلی خوبی در مقابله با ایجاد چین و چروک‌های پوست صورت دارد. صابون جنسینگ دارای خاصیت انرژی زا برای پوست است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
AmirHossein Esmaeili

آنمی(کم‌ خونی) چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟

آنمی(کم‌ خونی) چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟

 

آهن یکی از مهم‌ترین مواد معدنی است که برای عملکرد صحیح بدن ضروری است. این موضوع آنقدر اهمیت دارد که شما باید مقدار کافی از این ماده را در رژیم غذایی روزانه خود مصرف کنید. عدم دریافت آهن کافی و کمبود آن می‌تواند بیماری‌هایی مثل کم خونی را به همراه داشته باشد.

نکته جالب توجه این است که غذاهای مصرف شده نه تنها روی میزان آهن دریافتی تاثیر دارند، بلکه روی کیفیت جذب آن در داخل بدن نیز اثرگذار هستند. هنگامی که آهن جذب بدن می‌شود، به عنوان یکی از اجزای تشکیل‌دهنده هموگلوبین مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای درک بهتر اهمیت آهن، بد نیست بدانید که هموگلوبین همان پروتئینی است که در گلبول‌های قرمز خون پیدا می‌شود و به آن‌ها کمک می‌کند تا اکسیژن را در اقصی نقاط بدن به حرکت در بیاورند.

آهن در ساختار میوگلوبین نیز وجود دارد. میوگلوبین نیز یکی از پروتئین‌های ذخیره کننده اکسیژن است که در عضلات وجود دارند. این اکسیژن ذخیره شده، پس از فعال شدن عضلات مصرف می‌شود.

حالا که با اهمیت آهن آشنا شدید، باید بگوییم که مقدار آهن مصرفی توصیه شده برای عموم افرد، بین ۷ تا ۱۸ میلی‌گرم در روز است. مقدار آهن توصیه شده برای زنان باردار نیز به ۲۷ گرم افزایش می‌یابد.

دلایل کم خونی :

کاهش RBC یا هموگلوبین می تواند به یکی از سه علت زیر باشد:

بدن شما RBC کافی را تولید نمی کند.

ا RBC ها توسط بدن شما تخریب می شوند.

از دست رفتن خون به علت قاعدگی، آسیب، یا سایر علل خونریزی.

بسته به علت، کم خونی می تواند به انواع زیر تقسیم شود:

انواع کم خونی:

 

نارسایی کمبود آهن :

کم خونی فقر آهن شایع ترین نوع کم خونی است ؛ آهن برای انسان ضروری است تا هموگلوبین تولید کند و از دست دادن خون، رژیم غذایی نامناسب و عدم توانایی بدن برای جذب آهن از غذا می تواند منجر به کمبود آهن شود. در نتیجه، بدن شما قادر به تولید هموگلوبین کافی نیست، که منجر به کم خونی می شود.

کم خونی آپلاستیک :

این نوع کم خونی زمانی ایجاد می شود که بدن شما گلبول های قرمز (RBC) را به اندازه کافی تولید نمی کند. RBC ها در مغز استخوان هر 120 روز تولید می شوند. هنگامی که مغز استخوان قادر به تولید RBC نیست، تعداد سلول های خون کاهش می یابد و منجر به کم خونی می شود.

کم خونی سلول داسی شکل :

بیماری سلول داسی شکل، یک اختلال جدی در خون است که باعث داسی شدن شکل سلول های خونی می شود. سلول های قرمز خون در این نوع کم خونی داسی شکل یا صاف غیرطبیعی می شوند. RBC ها حاوی هموگلوبین های غیر طبیعی هستند که به عنوان هموگلوبین سلول داسی شکل شناخته می شوند و شکل غیر طبیعی آن را به وجود می آورند. سلولهای داسی شکل چسبنده هستند و می توانند جریان خون را متوقف کنند.

کم خونی همولیتیک:

این نوع کم خونی زمانی ایجاد می شود که گلبول های قرمز قبل از عمر طبیعیشان از بین بروند. مغز استخوان قادر به تولید RBC جدید به اندازه کافی برای تقاضایش نیست.

کم خونی کمبود ویتامین:

مانند آهن، ویتامین B12 نیز برای تولید مناسب هموگلوبین مورد نیاز است. اکثر محصولات حیوانی غنی از ویتامین b12 هستند. اما اگر شما گیاهخوار هستید، ممکن است کمبود ویتامین B12 داشته باشید. این می تواند باعث عدم تولید کافی هموگلوبین در بدن شما منجر شود و منجر به کم خونی می شود. این نوع از کم خونی نیز به عنوان کم خونی فقر آهن نیز شناخته می شود.

تالاسمی :

تالاسمی یک اختلال ژنتیکی ارثی است که در آن بدن به اندازه کافی سلول های قرمز تولید نمی کند در نتیجه افراد مبتلا به تالاسمی می توانند کم خونی خفیف تا شدید داشته باشند.

کم خونی فانکونی:

کم خونی فانکونی یک اختلال ژنتیکی نادر است که باعث اختلال در عملکرد مغز استخوان می شود. کم خونی فانکونی مانع از تولید RBC توسط مغز استخوان می شود همچنین می تواند باعث ایجاد RBC غیر طبیعی شود که می تواند منجر به سرطان شود و اندام ها و بافت های بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد. کودکانی که کم خونی فانکونی را به ارث می برند، نقایص مادرزادی دارند.

کم خونی ناشی از خونریزی :

خونریزی بیش از حد در طی قاعدگی یا خونریزی ناشی از آسیب، جراحی، سرطان یا دستگاه ادراری یا اختلال عملکرد دستگاه گوارش می تواند منجر به کم خونی شود پس هنگامی که در شما هر یک از این انواع کم خونی تشخیص داده شد، چه اتفاقی می تواند رخ دهد؟

عوامل خطرناک کم خونی :

  • زنان و کودکان بیشتر مستعد ابتلا به کم خونی نسبت به مردان هستند.
  • کم خونی در دوران بارداری شایع است اما نباید بدون درمان رها شود.
  • عفونت کاندیدا می تواند از جذب ویتامین های B جلوگیری کند و کمبود ویتامین B12 می تواند منجر به کم خونی شود.
  • مسائل گوارشی مانند بیماری کرون، زخم، و IBS می تواند باعث کم خونی شود.
  • مصرف داروهای مکرر می تواند یک عامل خطرناک برای کم خونی باشد.
  • افراد بالای 65 سال می توانند کم خون شوند.

تشخیص کم خونی :

با دیدن علائم، نشانه ها و عوامل خطر کم خونی، ممکن است به این نتیجه برسید که کم خونی دارید اما ممکن است درست نباشد. چطوری می توانید بفهمید که کم خونی دارید با تشخیص درست ؛ در این بخش از سلامت نمناک مراحلی که پزشک شما برای تایید کم خونی انجام می دهد،آورده ایم.

 

۱۰ مورد از علائم فقر آهن یا کم خونی

۱. خستگی غیرمعمول به عنوان یکی از علائم کمبود آهن

احساس خستگی یکی از شایع‌ترین علائم فقر آهن است که بیش از نیمی از افراد مبتلا به کم خونی آن را تجربه می‌کنند. چرا که بدن برای تهیه پروتئینی به نام هموگلوبین، که در گلبول‌های قرمز یافت می‌شود، به آهن احتیاج دارد. هموگلوبین نیز به حمل اکسیژن در بدن کمک می‌کند.

وقتی بدن کمبود هموگلوبین داشته باشد، اکسیژن کمتری به بافت‌ها و ماهیچه‌ها می‌رسد و آن‌ها را از انرژی محروم می‌کند. علاوه بر این، برای حرکت خون غنی از اکسیژن، قلب باید بیشتر کار کند که می‌تواند شما را خسته کند. در نتیجه علائم پایین بودن اکسیژن خون و خطر هموگلوبین پایین باید جدی گرفته شود.

از آن‌جا که خستگی اغلب به عنوان یک قسمت عادی از زندگی پرمشغله و مدرن در نظر گرفته می‌شود، تشخیص کمبود آهن و علامت فقر آهن تنها با این علائم دشوار است.

با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به فقر آهن در کنار ضعف، احساس بی‌حوصلگی، مشکل در تمرکز یا بهره‌وری ضعیف در محل کار و سطح انرژی پایین دارند.

خلاصه: خستگی یکی از شایع‌ترین علائم کمبود آهن و نشانه های کم خونی است. این امر به دلیل اکسیژن رسانی ضعیف به بافت‌های بدن و محروم شدن آن‌ها از انرژی است.

۲. رنگ پریدگی به عنوان یکی از نشانه های کم خونی

پوست رنگ پریده و رنگ پریدگی قسمت داخلی پلک‌های پایین از دیگر نشانه های کم خونی و  فقر آهن است و در صورت مشاهده باید برای درمان کم خونی اقدام کرد.

علت رنگ قرمز خون، هموگلوبین موجود در گلبول‌های قرمز است، بنابراین پایین بودن هموگلوبین خون در هنگام کمبود آهن باعث می‌شود تا از قرمزی خون کم شود. به همین دلیل ممکن است رنگ سالم و گلگون خون در افراد مبتلا به کمبود آهن از بین برود.  خطرات هموگلوبین پایین را باید جدی گرفت و بررسی کرد تا دلیل پایین بودن هموگلوبین مشخص شود.

این رنگ پریدگی در افراد مبتلا به کمبود آهن می‌تواند در تمام بدن ظاهر شود یا به یک ناحیه محدود شود، مانند صورت، لثه‌ها، داخل لب‌ها یا پلک‌های پایین و حتی ناخن‌ها.

 اغلب این اولین موردی است که پزشکان به عنوان نشانه‌ای از کمبود آهن به دنبال آن هستند. اما باید توسط آزمایش خون تأیید شود تا بتوان برای کم خونی اقدام کرد.

رنگ پریدگی بیشتر در موارد متوسط ​​یا شدید کم خونی مشاهده می‌شود.

اگر پلک پایین خود را به سمت پایین بکشید، لایه داخلی باید به رنگ قرمز درخشان باشد. اگر صورتی کم رنگ یا زرد رنگ است، ممکن است نشانگر کمبود آهن باشد.

خلاصه: رنگ پریدگی به طور کلی یا در نواحی خاصی مانند صورت، سطح داخلی پلک تحتانی یا ناخن‌ها ممکن است نشانه کمبود آهن متوسط ​​یا کم خونی شدید باشد. این مشکل به دلیل پایین بودن هموگلوبین خون، که به خون رنگ قرمز می‌دهد، است.

۳. تنگی نفس از نشانه های این بیماری

هموگلوبین، سلول‌های قرمز خون را قادر می‌سازد تا اکسیژن را در بدن منتقل کنند.

هنگامی که بدن به علت فقر آهن با مشکل هموگلوبین پایین خون مواجه باشد، میزان اکسیژن‌رسانی نیز پایین می آید. این بدان معناست که ماهیچه‌ها اکسیژن کافی برای انجام فعالیت‌های طبیعی مانند پیاده روی را دریافت نمی‌کنند.

در نتیجه سرعت تنفس افزایش می‌یابد زیرا بدن سعی می‌کند اکسیژن بیشتری به دست آورد.

به همین دلیل تنگی نفس یکی از علائم پایین بودن اکسیژن خون و در نتیجه از نشانه های کم خونی است.

اگر هنگام انجام کارهای عادی و روزمره‌ای که قبلاً برایتان آسان بودند مانند پیاده‌روی، بالا رفتن از پله‌ها یا ورزش دچار تنگی نفس می‌شوید، کمبود آهن می‌تواند علت آن باشد.

خلاصه: تنگی نفس یکی از علائم کمبود آهن است، زیرا سطح هموگلوبین پایین به این معناست که بدن قادر به انتقال اکسیژن موردنیاز عضلات و بافت ها نیست.

۴. سردرد و سرگیجه از علائم کم خونی

کمبود آهن ممکن است باعث سردرد شود.

به نظر می‌رسد این علامت نسبت به بقیه شیوع کمتری دارد و غالباً با سبکی سر یا سرگیجه همراه است.

در صورت کمبود آهن، سطح هموگلوبین پایین در گلبول‌های قرمز به معنای نرسیدن اکسیژن کافی به مغز است. در نتیجه رگ‌های خونی در مغز متورم شده و باعث فشار و سردرد می‌شوند.

اگرچه دلایل زیادی برای سردرد وجود دارد، سردردهای مکرر، عود کننده و سرگیجه می‌تواند نشانه فقر آهن باشد.

خلاصه: سردرد و سرگیجه می‌تواند نشانه کمبود آهن و یکی از علامت های کم خونی باشد. هموگلوبین پایین خون به معنای کافی نبودن اکسیژن‌رسانی به مغز است و باعث تورم رگ‌های خونی و ایجاد فشار می‌شود.

۵. تپش قلب از نشانه های مشکل آهن در بدن

ضربان قلب قابل توجه، که به عنوان تپش قلب نیز شناخته می‌شود، می‌تواند یکی دیگر از علائم کم خونی یا فقر آهن باشد..

در فقر آهن، سطح هموگلوبین پایین به معنای این است که قلب برای حمل اکسیژن باید بار بیشتری متحمل شود. این حالت می‌تواند باعث ضربان قلب نامنظم  یا احساس  ضربان قلب تند و غیر طبیعی شود.

در موارد کم خونی شدید، این مساله می‌تواند منجر به بزرگ شدن قلب، سوفل یا نارسایی قلبی شود.

با این حال، این علائم خیلی شایع نیستند. برای تجربه آن‌ها باید به مدت طولانی از کمبود آهن رنج ببرید.

خلاصه: در موارد کمبود آهن، قلب برای انتقال اکسیژن به بدن سخت کار می‌کند. این می‌تواند به ضربان قلب نامنظم یا سریع یا حتی سوفل، بزرگ شدن قلب یا نارسایی قلبی منجر شود.

۶. مو و پوست خشک و آسیب‌پذیر از علائم این بیماری

خشکی و آسیب دیدن پوست و مو می‌تواند از علائم فقر آهن باشد. چرا که وقتی بدن از نظر آهن دچار کمبود است، اکسیژن محدود خود را به سمت عملکردهای مهم‌تر مانند ارگان‌ها و سایر بافت‌های بدن هدایت می‌کند.

هنگامی که پوست و مو از اکسیژن محروم شوند، می توانند خشک و ضعیف شوند. موارد کم خونی شدید به ریزش مو مرتبط بوده و باید برای درمان فقر آهن شدید اقدام کرد.

کاملاً طبیعی است که روزانه مقداری مو هنگام شستشو و شانه زدن بریزند، اما اگر میزان ریزش مو بیشتر از حد نرمال شود، می‌تواند به دلیل کمبود آهن باشد.

خلاصه: از آنجا که پوست و مو در هنگام کمبود آهن اکسیژن کمتری از خون دریافت می‌کنند، می‌توانند خشک و آسیب‌پذیر شوند. در موارد شدیدتر ریزش مو اتفاق می‌افتد.

۷. تورم و درد زبان و دهان

گاهی اوقات فقط نگاه کردن به داخل یا اطراف دهان می‌تواند سرنخی از اینکه آیا شما از کم خونی فقر آهن رنج می‌برید یا خیر بدهد.

 زبان متورم، ملتهب، رنگ پریده یا به طرز عجیبی صاف از علائم فقر آهن به حساب می آیند.

پایین بودن هموگلوبین خون در فقر آهن می‌تواند باعث لکه دار شدن زبان شود، در حالی که سطوح پایین میوگلوبین می‌تواند باعث درد، صافی و تورم آن شود. میوگلوبین پروتئینی در سلول‌های قرمز خون است که از عضلات پشتیبانی می‌کند، مانند عضله‌ای که زبان را تشکیل می‌دهد. کمبود آهن همچنین می‌تواند باعث خشکی دهان، ترک‌های قرمز رنگ در گوشه‌های دهان یا زخم‌های دهان شود.

خلاصه: زبان دردناک، متورم یا بسیار صاف، همچنین ترک‌هایی در گوشه‌های دهان می‌تواند نشانه کم خونی و فقر آهن باشد.

۸. پاهای بی‌قرار

فقر آهن به سندرم پای بی‌قرار مرتبط است. سندرم پای بی قرار، احساس نیاز شدید برای تکان دادن پاها در حالت استراحت است. همچنین می‌تواند باعث احساس خارش ناخوشایند و عجیب در پاها شود. این مشکل، معمولاً شب‌ها بدتر است، به این معنی که مبتلایان ممکن است برای خوابیدن، دچار مشکل شوند.

دلایل سندرم پای بی قرار همچنان ناشناخته است. با این حال، تصور می شود تا ۲۵٪ از افراد مبتلا به سندرم پای بی‌قرار، کم خونی و فقر آهن دارند و هر چه سطح آهن پایین‌تر باشد، علائم آن نیز شدیدتر است.

خلاصه: افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن شانس بیشتری برای تجربه سندرم پای بی‌قرار دارند. این سندرم یک احساس نیاز شدید برای حرکت پاها هنگام استراحت است.

۹. ناخن‌های شکننده یا قاشقی شکل به عنوان علامت فقر آهن

یکی از علائم بسیار ناشایع کمبود فقر آهن، ناخن‌های شکننده یا قاشقی شکل است که کولیونشیا نام دارد. این مشکل اغلب با ناخن‌های شکننده آغاز می شود که به راحتی شکسته شده و ترک برمی‌دارند.

در مراحل بعدی کمبود آهن، ناخن‌ها به شکل قاشق درمی آیند؛ وسط ناخن فرو رفته و لبه‌های آن بلند می‌شود تا ظاهری گرد، مانند یک قاشق پیدا کند.

با این حال، این یک عارضه جانبی نادر است و معمولاً فقط در موارد شدید آنمی فقر آهن مشاهده می‌شود و باید برای درمان فقر آهن شدید در این مورد اقدام کرد.

خلاصه: ناخن‌های شکننده یا قاشقی شکل می‌تواند نشانگر کم خونی شدید باشد و باید برای درمان کم خونی شدید اقدام جدی کرد.

۱۰. سایر علائم بالقوه کم خونی

چندین نشانه دیگر وجود دارد که می‌تواند بیانگر کمبود آهن باشد. این‌ها معمولاً خیلی شایع نیستند و به غیر از کمبود آهن با بسیاری از شرایط دیگر ارتباط دارند.

علائم دیگر کم خونی و فقر آهن عبارتند از:

  • هوس‌های عجیب: هوس کردن غذاهای عجیب و غریب یا مواد غیر غذایی که «پیکا» نام دارد. معمولاً میل به خوردن یخ، خاک رس، خاک، گچ یا کاغذ است و می تواند نشانه کمبود آهن باشد. همچنین می‌تواند در دوران بارداری نیز رخ دهد.
  • احساس اضطراب: عدم وجود اکسیژن موجود در بافت‌های بدن در کمبود آهن ممکن است باعث احساس اضطراب شود. با این حال، با اصلاح سطح آهن، این مورد بهبود یافته یا حل می‌شود.
  • دست و پای سرد: کمبود آهن به معنای کمبود اکسیژن‌رسانی به دست‌ها و پاها است. ممکن است برخی از افراد به طور کلی احساس سرما کنند یا دست و پایشان سرد شود.
  • عفونت‌های مکرر: از آنجا که آهن برای سیستم ایمنی سالم مورد نیاز است، فقدان آن ممکن است باعث شود بیشتر از حالت عادی مستعد بیماری‌ها باشید.

خلاصه: از دیگر علائم کمبود آهن ممکن است علاقه به خوردن مواد عجیب، احساس اضطراب، سردی دست و پا و افزایش خطر عفونت باشد

درمان خانگی برای کم خونی :

اگر تعداد خون یا هموگلوبین کم بود، حیرت نکنید شما می توانید این وضعیت را تغییر دهید و زندگی سالمی داشته باشید برای این منظور در این بخش از سلامت نمناک بهترین درمان های خانگی برای درمان کم خونی وجود دارد.

1. سیب برای درمان کم خونی:

همیشه گفته می شود " یک سیب در روز خوردن، شما را از پزشک دور می کند." سیب غنی از آهن و مکمل های مختلف دیگری است با این حال، یکی نه، اما 2-3 عدد سیب در روز میتواند نیاز به آهن را برای یک روز تامین کند.

2. نمک اپسوم برای درمان کم خونی:

حمامی را با آب گرم مخلوط با نمک اپسوم بگیرید. همچنین می توانید پاهایتان را در آنها بگذارید.

3. چغندرقند برای درمان کم خونی:

چغندرقند یکی از سبزیجات غنی از آهن در زمین است ، شما می توانید آن را به عنوان سالاد بخورید و یا می توانید آبش را بگیرید.

یک چغندر قند متوسط، سه هویج و نصف سیب زمینی شیرین را در آبمیوه گیری ترکیب کنید. این آب را یک بار در روز بخورید.

شما همچنین می توانید آن را به عنوان یک سبزی پخته شده یا یک سالاد شیرینی بخورید.

در حین خوردن چغندر قند پوستش را نیز بخورید تا حداکثر ارزش تغذیه ای را دریافت کنید.

4. کشمش سیاه کورانت مناسب برای درمان کم خونی:

8-10 عدد از این کشمش های سیاه را برای یک شب در آب خیس کنید و 3-4 هفته اینار را در رژیم خود قرار دهید و این اولین چیزی باشد که در صبح می خورید. فراموش نکنید که دانه های کشمش توت سیاه را قبل از خوردن آن بردارید

5. عسل برای درمان کم خونی:

  

عسل یک درمان طبیعی عالی برای کم خونی است. آبنباتی با یک قاشق غذاخوری عسل، آب لیمو و سرکه سیب تهیه کنید.خوردن روزانه اش برای درمان کم خونی مفید است.عسل هموگلوبین را در خون افزایش می دهد و غنی از آهن، منگنز و مس است.

6. قابلمه های آهنی برای درمان کردن کم خونی:

غذاهای خود را در ماهیتابه و قابلمه های آهنی به صورت روزانه طبخ کنید، زیرا می توانید با افزایش آهن در غذا، مشکل کمبود آهن خود را برطرف کنید.

7. درمان کم خونی با ریشه داک زرد:

1/2 تا 1 قاشق چای خوری از ریشه داک زرد را سه بار در روز بخورید که می تواند به شما کمک کند تا مشکل کم خونی خود را درمان کنید.

8. درمان کم خونی با ریشه قاصدک و باباآدم:

مخلوط هر دو این گیاهان یک پادزهر عالی برای درمان کم خونی است. این گیاهان توانایی بدن را برای جذب آهن از غذای مصرفی افزایش می دهند

9. کمک ماساژ به درمان کم خونی:

تمام بدن را با روغن هایی، مانند خردل، زیتون یا نارگیل، ماساژ دهید تا به افزایش گردش خون بدن کمک باشد.

10. حمام سرد موثر در درمان کم خونی:

حمام آب سرد دو بار در روز به عنوان یک درمان موثر برای درمان کم خونی است.

11. انجیر موثر در درمان کم خونی:

انجیرها منبع خوبی از آهن هستند ؛ خوردن 3-4 عدد انجیر روزانه می تواند بدن شما را با آهن غنی کند. انجیر ها را می توان پس از یک شب خیساندن، در صبح مصرف نمود.

12. آب گوجه فرنگی برای کاهش کم خونی

آب گوجه فرنگی مخلوط با آب سیب را روزانه برای کاهش کم خونی بنوشید.

13. موز برای غلبه بر کم خونی:

مصرف موز رسیده با دو قاشق غذاخوری عسل، هر روز مفید است و این یک درمان طبیعی برای غلبه بر کم خونی است.

14. حمام آفتاب برای درمان کم خونی:

آفتاب گرفتن برای افرادی که تعداد گلبولهای قرمز کمی دارند مفید است.

15. بادام موثر در درمان کم خونی:

6-7 عدد بادام را در آب برای یک شب خیس کنید و صبح روز بعد پوست کنید و بخورید.

16. آملا (انگور فرنگی هندی) برای بهبود کم خونی:

60 میلی لیتر آب تازه آملا را با 25 میلی لیتر عسل مخلوط کنید و هر روز صبح آن را برای بهبود کم خونی خود مصرف کنید.

17. شیر برای درمان کم خونی:

حدود 5-7 توپ فلفل سیاه را در 200 میلی لیتر شیر اضافه کنید و آن را به خوبی در یک ظرف آهنی بجوشانید ، این شیر برای کمبود آهن و هموگلوبین بدن مفید است.

18. اسفناج برای درمان کم خونی:

اسفناج، به عنوان یک سبزی، یک درمان عالی برای غلبه بر کم خونی است ، خیلی بهتر کار خواهد کرد اگر با عسل مخلوطش کنیم.

سوپ اسفناج را دو بار در روز بخورید. برای تهیه سوپ، به 1 فنجان اسفناج پوره ای کمی آب اضافه کنید. 1 قاشق چایخوری روغن زیتون را در ماهیتابه بریزید، سپس چند حبه سیر خرد شده و پیاز را بریزید تا قهواه ای شوند.

حالا اسفناج خرد شده و کمی نمک را اضافه کنید و برای مدت 5 تا 10 دقیقه حرارت کم بدهید.

دو قاشق چای خوری عسل را در یک لیوان آب تازه اسفناج مخلوط کنید و یکبار در روز بخورید.

این روش را حداقل یک ماه ادامه دهید.

19. آلو و کشمش برای درمان کم خونی:

آلو و کشمش نیز منابع خوبی از آهن است و بهبود دهنده گلبول های قرمز در بدن هستند. این ها باید به مدت یک شب خیس شوند و صبح با شیر مصرف شوند.

20. انار برای درمان کم خونی:

یک فنجان آب انار، یک چهارم قاشق چای خوری پودر دارچین و دو قاشق چای خوری عسل را مخلوط کنید. این مخلوط را روزانه با صبحانه خود بنوشید.

یک روش دیگر، دو قاشق چایخوری پودر دانه انار خشک را با یک لیوان شیر گرم مخلوط کنید و یک تا دو بار در روز بشویید.

شما همچنین می توانید انار متوسطی ​​را هر روز صبح با معده خالی بخورید.

21. پروتئین حیوانی موثر در درمان کم خونی:

پروتئین حیوانی و گوشت آلی مانند کلیه و کبد که غنی از ویتامین B12 و آهن هستند که در تولید هموگلوبین موثر هستند.

22. دانه کنجد برای درمان کم خونی:

دو قاشق غذاخوری دانه کنجد سیاه را در آب دو تا سه ساعت خیس کنید.

فشار دهید تا صاف شود و خمیری از دانه های خیس شده تهیه کنید.

یک قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

این مخلوط را دو بار در روز استفاده کنید.

یک قاشق چایخوری از دانه های کنجد سیاه را در آب گرم برای دو ساعت خیس کنید. مخلوط را به یک خمیر تبدیل کنید. مخلوط را در یک فنجان شیر گرم مخلوط کنید، عسل یا شکر زرد را اضافه کنید و آن را یک بار در روز بخورید.

23. خرما موثر در درمان کم خونی:

دو عدد خرما را در یک فنجان شیر برای یک شب خیس کنید. صبح روز بعد، خرماها را با معده خالی و با شیرش بخورید.

برای روش جایگزین، شما می توانید برخی از خرماهای خشک را با معده خالی در صبح بخورید، و پس از آن یک فنجان شیر گرم بنوشید.

24. درمان کم خونی با توت کورانت سیاه خشک شده:

10 تا 12 توت کورانت سیاه خشک شده را در آب برای یک شب خیس کنید.

صبح روز بعد آنها را از آب خارج کرده و دانه ها را بردارید.

آنها را هر روز در صبحانه بخورید.

به مدت چند هفته این درمان را انجام دهید.

25زغال اخته برای درمان کم خونی:

یک فنجان برنج را با دو قاشق چای خوری بذر زغال اخته بپزید. کمی نمک اضافه کنید و آن را یک بار در روز برای حداقل دو تا سه هفته بخورید.

شما همچنین می توانید برگ های زغال اخته را در آشپزی خود بخصوص در سوپ یا سالاد استفاده کنید.

این درمان های خانگی برای بازگرداندن تعداد گلبول های قرمز سالم در افرادی که کم خونی دارند عالی هستند. پیگیری رژیم غذایی متعادل برای جلوگیری از عود این بیماری ضروری است.

درمان های خانگی برای کم خونی - روش های یوگا"

علاوه بر رژیم غذایی و علم کار، یوگا برای کم خونی، یک راه درمان است که بسیاری از افراد آن را انتخاب می کنند. تمرینات یوگا برای بهبود گردش خون به بدن و جلوگیری از کم خونی، مفید هستند. در این بخش از سلامت نمناک بعد از معرفی روش های طبیعی و نسخه های طب سنتی حرکات یوگا برای کم خونی، به ویژه افرادی که دارای ایسکمی هستند، معرفی شده است.

ژست مار برای درمان کم خونی:

ژست مار یکی از موثرترین حرکتهای یوگا برای کم خونی است این عمل برای کشیدن قفسه سینه، شانه ها و شکم، بافت های باسن و تحریک اندام های شکمی کار می کند. به ویژه به کاهش استرس، کاهش سیاتیک و کم خونی به مغز کمک می کند.

ژست شتر از درمان های خانگی برای کم خونی:

هنگامی که بحث درمان های خانگی برای کم خونی پیش می آید، این ژست یوگا برای کاهش کم خونی مناسب است. نه تنها به گردش رگ های خونی به مغز کمک می کنند، بلکه به سیستم گوارش و تولید مثل، ستون فقرات، عضلات پشت، شانه ها و بازوها کمک می کند و انعطاف پذیری ستون فقرات را افزایش می دهد.

درمان های خانگی برای کم خونی - ژست ماهی:

وقتی بحث یوگا برای کم خونی پیش می آید، شما نمی توانید ژست ماهی را از دست بدهید. این عمل برای کشش پوست، کاهش چربی اضافی، بخصوص برای گردش آسان عروق خونی مفید است.

ژست شخم زدن برای سم زدایی بدن:

این حالت برای تقویت غده تیروئید، سم زدایی بدن، ایجاد پوست سالم و افزایش فعالیت اندام های گوارشی موثر است.

ژست رها کننده باد مناسب برای درمان کم خونی:

اثر های خوبی بر فعالیت های اندام های داخلی، تحریک عصب، افزایش جریان خون به پوست، ماساژ پوست و سایر اندام ها می گذارد و به همین ترتیب، ژست خوبی برای کم خونی است.

ژست مثلثی از درمان های خانگی کم خونی:

ژست های مثلثی تاثیر خوبی بر عضلات دارند، به بهبود اندام های شکمی کمک می کنند، قدرت استحکام ستون فقرات را افزایش می دهد، به ویژه برای استحکام روح مفید است. همچنین یک تمرین خوب برای بیماران مبتلا به ایسکمیک و یکی از درمان های خانگی ساده برای کم خونی است.

راهنمایی هایی برای پیشگیری و جلوگیری از ابتلا به کم خونی :

خوردن غذاهای غنی از آهن مانند میوه های خشک، صدف ها، برنج قهوه ای، برگهای سبز، پاستا و نان ساخته شده از آرد کامل و غیره.

مصرف ویتامین B12 از منابعی مانند گوشت و فراورده های لبنی.

ویتامین C باید روزانه مصرف شود زیرا به جذب آهن کمک می کند.

مقدار مناسبی از اسید فولیک را مصرف کنید.

مواد غذایی خود را با خوراکی های خاصی مخلوط کنید، مانند میوه های تازه با کشمش، اسپاگتی با گوشت و سس گوجه فرنگی، و غیره.

فیبر را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.

از قهوه و چای به دلیل کاهش جذب آهن دوری کنید و چای، قهوه یا کاکائو را با وعده های غذایی خود نخورید

گرفتن حمام سرد دو بار در روز برای بهبود گردش خون

غذای خود را در قابلمه های آهنی بپزید، برای افزایش میزان آهن

بدن خود را در مقابل نور خورشید صبح زود به مدت 10 دقیقه در روز قرار دهید

عدس و دانه های کل دانه را در رژیم غذایی خود قرار دهید

میوه های تازه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود اضافه کنید

چند بار در هفته از یک حمام آب گرم مخلوط شده با نمک اپسوم لذت ببرید

ورزش منظم و انجام تمرینات قدرتی برای افزایش توده عضلانی و مبارزه با خستگی مهم است.

 

 

 

 

 

کدام غذاها حاوی آهن هستند؟

احتمالا اولین چیزی که به عنوان منبع غنی از آهن به گوشتان خورده، گوشت قرمز است. البته که گوشت قرمز منبع خیلی خوبی از آهن است اما بد نیست بدانید غذاها و خوراکی‌های بسیار بیشتری نیز وجود دارند که به صورت طبیعی حاوی آهن هستند.

به طور کل آهن در غذاها به دو شکل یافت می‌شود:

  • آهن هِم
  • آهن غیر هِم

منابع آهن هِم

آهن هم بیشتر در غذاهای جانوری که حاوی هموگلوبین هستند یافت می‌شود. از جمله این موارد می‌توانیم به گوشت قرمز، گوشت ماهی و گوشت مرغ اشاره کنیم. بهترین نوع آهن که می‌توان از خوراکی‌ها دریافت کرد نیز همین آهن هم است؛ زیرا بیشتر از ۴۰ درصد آن براحتی توسط بدن جذب می‌شود.

بهترین منابع غذایی حاوی آهن هم عبارتند از:

  • گوشت گاو
  • مرغ و جوجه
  • گوشت گوساله
  • ماهیانی همچون هالیبوت، ماهی روغن، ماهی پرچ، ماهی آزاد یا تن
  • ماهیان صدفی همچون صدف، خرچنگ، صدف دوطرفه

گوش‌های قرمز یا اندامی همچون کبد نیز منابع خوبی از آهن هم هستند.

منابع آهن غیرهم

آهن غیرهم معمولا در منابع گیاهی یافت می‌شود. غلات، گیاهان و غذاهای غنی سازی شده از جمله مواردی هستند که آهن غیرهم را می‌توان در آن‌ها پیدا کرد. این نوع آهن، به صورت غذاهای جانبی و غنی شده در دسترس هستند. همچنین طیف وسیعی از مکمل‌ها نیز شامل آهن غیرهم می‌شوند.

تخمین زده می‌شود که ۸۵ الی ۹۰ درصد کل آهن دریافتی بدن، از طریق منابع آهن غیرهم تأمین می‌شوند. ده تا پانزده درصد آهن مورد نیاز بدن افراد نیز از منابع هم تأمین می‌شود. در نهایت این نکته را هم باید ذکر کنیم که از نظر دسترسی پذیری زیستی، جذب آهن غیرهم، به مراتب ضعیف‌تر از آهن هم است.

منابع غنی از آهن غیرهم عبارتند از :

  • غلات غنی سازی شده، برنج، گندم و جو
  • سبزیجات با برگ‌های سبز و تیره مثل اسفناج و کلم پیچ
  • میوه جات خشک شده همچون کشمش و زردآلو
  • حبوباتی مثل عدس و سویا

به صورت خلاصه آهن هم با غذاهای جانوری و آهن غیرهم از طریق منابع گیاهی تأمین می‌شوند. آهن هم نیز بهتر از آهن غیرهم توسط بدن جذب می‌شود.

رابطه کمبود آهن و کم خونی چیست؟

یک بیماری که در یک میلیارد نفر از افراد کره زمین پیدا می‌شود، بیماری کم خونی است. اصلی‌ترین دلیل ایجاد کم خونی نیز فقر آهن یا کمبود آهن است.

فردی که دچار فقر آهن باشد، علائم مختلفی را از خود بروز می‌دهد. نشانه‌هایی مثل خستگی، سرگیجه، سردرد، حساسیت به سرما، تنگی نفس در حین انجام کارهای ساده، همگی جزو علائم فقر آهن به حساب می‌آیند. در کنار این موارد بالینی، کمبود آهن می‌تواند دامنه تمرکز و توجه و توانایی ذهنی را هم کاهش دهد. این موضوع تا جایی پیش می‌رود که بسیاری فقر آهن در دوران کودکی را به کمتر بودن هوش ذهنی (IQ) مرتبط می‌دانند.

کودکان، نوجوانان، زنان در سن تولید مثل و در حین بارداری، از جمله افرادی هستند که در بالاترین سطح از خطر فقر آهن قرار دارند. علت هم این است که بدن آن‌ها به سطح بالایی از آهن نیاز دارد اما این دسته افراد، معمولا آهن کمتری از نیاز خود دریافت می‌کنند.

دیگر افرادی که بعضا در معرض فقر آهن قرار دارند، افراد گیاه‌خوار هستند. دلیلی که گفتیم بعضا، این است که در برخی مطالعات مشخص شده افراد گیاهخوار، حداقل به اندازه افراد گوشتخوار، آهن در رژیم غذایی‌شان یافت می‌شود. اما خب نکته قابل توجه این است که آهنی که افراد گیاهخوار دریافت می‌کنند، از نوع غیرهم است که درصد جذب پایین‌تری دارد.

به همین دلیل افراد گیاهخوار باید حتی آهن بیشتری هم از غذاهای گیاهی خود دریافت کنند تا میزان مناسب آهن به بدن‌شان جذب شود. به طور متوسط توصیه شده تا گیاهخواران، میزان آهن دریافتی خود را ۱.۸ برابر عدد اعلام شده برای گوشتخواران در نظر بگیرند تا جذب ضعیف‌تر آهن غیرهم را جبران کنند.

با چه غذاهایی کم خونی ناشی از فقر آهن را جبران کنیم؟

خوردن غذاهایی که از ویتامین C و ویتامین A و بتاکاروتن غنی هستند، کمک شایانی به جذب بهتر آهن به بدن می‌کنند و افراد مبتلا به کم خونی باید این مواد غذایی را در رژیم غذایی خود بگنجانند. همچنین در کنار این موارد، مصرف گوشت قرمز و گوشت سفید مثل گوشت مرغ و ماهی هم می‌تواند علاوه بر جذب آهن از خود این گوشت‌ها، به افزایش جذب آهن غیرهم از دیگر منابع غذایی هم کمک کند.

غذاهای غنی از ویتامین C

اثبات شده است که ویتامین C در افزایش جذب آهن موثر استویتامین C همچنین در جذب بهتر آهن غیرهم هم کاربردی است. از جمله خوراکی‌های مملو از ویتامین C عبارتند مرکبات، سبزیجات با برگ‌های سبز پررنگ، فلفل دلمه، خربزه و توت فرنگی که باید در رژیم غذایی روزانه افراد جای بگیرند.

در یک پژوهش مشخصات اثبات شد که مصرف صد میلی‌گرم ویتامین C همراه با غذا، جذب آهن را می‌تواند تا ۶۷ درصد افزایش دهد. برای همین منظور توصیه شده در کنار مصرف غذاهایی که آهن زیادی دارند، آب مرکبات یا دیگر غذاهای مملو از ویتامین C هم میل کنید تا بتوانید جذب آهن را افزایش دهید.

در رژیم‌های گیاهخواری نیز افراد می‌توانند با اضافه کردن سبزیجات حاوی ویتامین C به وعده‌های غذایی خود، در جذب آهن بهینه شوند.

غذاهای حاوی ویتامین A و بتاکاروتن

دیگر ویتامینی که در جذب آهن تاثیرگذار است، ویتامین A است. این ویتامین را معمولا به واسطه تقویت بینایی شناخته‌ایم اما بد نیست بدانید که ویتامین A در کنار کمک به جذب آهن، به رشد استخوان و سلامت سیستم ایمنی بدن هم کمک می‌کند.

در کنار ویتامین A، مواد غذایی که بتاکاروتن دارند نیز به جذب آهن کمک می‌کنند. برای آشنایی با بتاکاروتن باید بگوییم این ماده یک رنگدانه قرمز یا نارنجی رنگ است که در گیاهان و سبزیجات پیدا می‌شود. این ماده در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود و به همین جهت اهمیت شایانی دارد.

منابع غذایی غنی از بتاکاروتن و ویتامین A مواردی مثل هویج، سیب‌زمینی شیرین، اسفناج، کلم پیچ، کدو، فلفل قرمز، طالبی، زردآلو، پرتقال و هلو را شامل می‌شوند.

برای اینکه اهمیت اضافه کردن غذاهای حاوی ویتامین A و بتاکاروتن به رژیم غذایی را بهتر متوجه شوید، بگذارید از نتایج یک مطالعه بگوییم. در این مطالعه به صد نفر غذاهایی از جنس غلات آماده داده شده و در نتایج مشخص شده که وجود ویتامین A، میزان جذب آهن را برای برنج تا ۲۰۰ درصد، برای گندم تا ۸۰ درصد و برای ذرت تا ۱۴۰ درصد افزایش می‌دهد.

همچنین در همین مطالعه مشخص شده که اضافه کردن بتاکاروتن به غذاها، جذب آهن از برنج را به بیش از ۳۰۰ درصد و جذب آهن از گندم و ذرت را تا ۱۸۰ درصد افزایش می‌دهد.

مصرف گوشت قرمز، گوشت مرغ و گوشت ماهی

گوشت، مرغ و ماهی علاوه بر اینکه خودشان منبع خیلی خوبی برای جذب آهن هستند، به جذب آهن‌های غیرهم هم کمک می‌کنند. در چندین و چند مطالعه در همین زمینه مشخص شده که افزودن گوشت گاو، مرغ و ماهی به غذاهای غلات‌دار، جذب آهن غیرهم را بین دو تا سه برابر افزایش داده است. به طور دقیق‌تر، اضافه کردن ۷۵ گرم گوشت قرمز به یک وعده غذایی، می‌تواند جذب آهن غیرهم را به اندازه ۲.۵ برابر در مقایسه با غذاهای بدون گوشت افزایش دهد. به بیان دیگر، هر یک گرم گوشتی که به وعده‌های غذایی اضافه می‌شود، تاثیری به اندازه یک میلی‌گرم ویتامین C روی بهینه‌سازی جذب آهن غیرهم دارد و بهتر است مبتلایان به کم خونی در رژیم غذایی خود گوشت قرمز و گوشت سفید بیشتری داشته باشند.

چه مواد غذایی جذب آهن را کاهش می‌دهند؟

در کنار مواردی که گفتیم به جذب آهن کمک می‌کنند، مواد غذایی دیگری هم هستند که جذب آهن را کاهش می‌دهند! در ادامه مهم‌ترین مواد غذایی که در کاهش جذب آهن تاثیرگذار هستند را مرور می‌کنیم.

غذاهای حاوی فتیات

فیتات یا فیتیک اسید در غذاهایی مثل غلات کامل، حبوبات، سویا، مغزهای خوراکی و سبزیجات دانه‌ای خوراکی یافت می‌شود. میزان تاثیر فیتات در کاهش جذب آهن به قدری زیاد است که حتی مصرف درصد کمی از فیتات، می‌تواند تاثیر قابل ملاحظه‌ای در کاهش جذب آهن داشته باشد.

در یک مطالعه مشخص شده که افزودن ۲ میلی‌گرم فیتات به غذاها، پس از اضافه شدن به لایه‌های گندم، جذب آهن را تا ۱۸ درصد کاهش می‌دهد. هنگامی که ۲۵۰ میلی‌گرم فیتات مصرف بشود نیز جذب آهن تا ۸۵ درصد کاهش پیدا می‌کند.

البته جای نگرانی نیست زیرا می‌توان اثر منفی فیتات را با مصرف غذاهای افزایش‌دهنده جذب آهن غیرهم مثل ویتامین C یا گوشت، خنثی کرد.

غذاهای غنی از کلسیم

اهمیت کلسیم در رژیم غذایی برای سالم نگه‌داشتن سلامت استخوان‌ها بر کسی پوشیده نیست. اما خب باید بدانید که این ماده معدنی مهم، می‌تواند جذب آهن را کاهش دهد.

البته این مورد هنوز جای بحث بسیاری دارد. برخی مطالعات نشان داده‌اند که ۱۶۵ میلی‌گرم کلسیم دریافتی از شیر، پنیر یا مکمل‌ها، جذب آهن را به میزان ۵۰ ال ۶۰ درصد کاهش می‌دهند. این موضوع وقتی خطرناک‌تر جلوه می‌کند که متوجه می‌شویم همیشه به زنان، کودکان و نوجوانان توصیه می‌شود کلسیم بیشتری مصرف کنند و در طرف دیگر، همین گروه از افراد معمولا در خطر فقر آهن هستند.

اما خب برخی مطالعات دیگر نتایج متفاوتی داشته‌اند و مثلا مشخص شده در درازمدت، کلسیم تاثیر چندانی روی جذب آهن ندارد. در نهایت چیزی که فعلا می‌دانیم این است که برای حداکثرسازی جذب آهن، غذاهای غنی از کلسیم را نباید همراه با غذاهای مهم حاوی آهن مصرف کرد.

در زمینه مکمل‌ها نیز می‌توان در صورتی که شرایط مهیا بود، مکمل‌های آهن و کلسیم را در ساعات مختلفی از روز مصرف کرد تا روی یکدیگر تاثیر نگذارند.

غذاهای حاوی پلی‌فنول‌ها

پلی فنول ها در حجم‌های مختلف، در غذاها و نوشیدنی‌های گیاهی یافت می‌شوند. از جمله این غذاها می‌توان به سبزیجات، میوه جات، برخی غلات و سبزیجات دانه دار خوراکی، چای و قهوه اشاره کرد. احتمالا این جمله که «نباید چایی را بلافاصله بعد یا قبل غذا خورد چون باعث کاهش جذب مواد مهم غذا می‌شوند» را شنیده‌اید. اما خب چای با زندگی ما ایرانیان گره خورده و این اواخر قهوه هم به محبوبیت زیادی بین خانواده‌ها دست پیدا کرده است. نکته مهم این است چای و قهوه حاوی درصد بالایی پلی فنول هستند و برای همین نباید در کنار وعده‌های غذایی اصلی مصرف شوند زیرا می‌توانند جذب آهن را کاهش دهند.

این موارد غذایی معمولا مانع از جذب آهن غیرهم می‌شوند. در یک مطالعه مروری، اثبات شده که مصرف یک فنجان چای سیاه، جذب آهن را ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش می‌دهد. این نتیجه گیری مستقل از شدت چای مصرفی (کم، متوسط، زیاد) است.

البته در مواردی که مصرف کنندگان بین وعده‌های غذایی چای می‌نوشند، کاهش جذب فقط در محدوده ۲۰ درصد قرار می‌گیرد.

برای مقابله با آثار منفی پلی‌فنول‌ها، حتما بین مصرف غذاهای غنی از آهن و مصرف چای یا قهوه، چند ساعت فاصله زمانی ایجاد کنید.

دریافت آهن اضافی چه خطراتی دارد؟

اثر سمی آهن ناشی از منابع غذایی، به ندرت مشاهده شده است. پس از مصرف غذاهای آهن دار، بدن از سیستم متعادل کننده‌ خود استفاده می‌کند تا صرفا مقدار آهن مورد نیاز را دریافت کند. البته یکی از گزارشات نشان می‌دهند که اوردوزهای مرگبار، صرفا به ازای مصرف بیش از حد مکمل‌های آهن نیز امکان پذیر هستند.در برخی افراد مبتلا به بیماری هموکروماتوز، میزان آهن خون از حد مجاز فراتر می‌رود. این مشکل معمولا توسط ژنی پدید می‌آید که میزان جذب را افزایش می‌دهد.

سایر علل اورلود آهن، عبارتند از انتقال مکرر خون، دوزهای بالا در رژیم غذایی، و اختلالات نادر متابولیکی. علاوه بر این‌ها، مصرف بیش از حد آهن در بلندمدت، منجر به انباشت مقادیر چشمگیر در کبد و سایر بافت‌ها می‌شود که خوب نیست. ضمنا در این شرایط، احتمال وقوع دیابت، بیماری‌های قلبی و آسیب کبدی نیز افزایش می‌یابد.

نکته مهم این است که شما نباید تحت هیچ شرایطی مکمل آهن مصرف کنید؛ مگر مواقعی که پزشک شما مصرف آن را برای شما تجویز کرده باشد. بنابراین اگر به بیماری کم خونی مبتلا هستید، حتما بهتر است قبل از مصرف سرخود مکمل آهن، با پزشک خود مشورت کنید.

چند نکته برای جذب آهن کافی برای مبتلایان به کم خونی

نکات زیر به صورت خلاصه به مبتلایان به کم خونی کمک می‌کنند تا حداکثر آهن قابل دریافت را از منابع غذایی خود دریافت کنند:

مصرف گوشت قرمز به میزان اندک: بهترین منبع از آهن هم است، و به راحتی جذب می‌شود. مصرف چند مرتبه‌ای این ماده در طول هفته، به جبران کمبود آهن کمک می‌کند و برای مبتلایان به کم خونی مناسب است.

مصرف مرغ و ماهی: این غذاها نیز منبع خوبی برای دستیابی به آهن هم هستند. طیف متنوعی از آن‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

غذاهای غنی از ویتامین C بخورید: با خوردن ویتامین C در وعده‌های غذایی، جذب آهن غیرهم را افزایش بدهید. برای مثال عصاره لیمو روی سبزیجات، مقدار آهن قابل جذب را افزایش می‌دهد.

از مصرف قهوه، چای یا شیر در نزدیک وعده‌های غذایی اصلی اجتناب ورزید: در هنگام خوردن غذاهای سرشار از آهن، از این مواد غذایی اجتناب ورزید. چای و قهوه را بین وعده‌های غذایی میل نمایید.

غذاهای غنی از آهن غیرهم مصرف کنید: اگر گوشت و ماهی زیادی مصرف نمی‌کنید، غذاهای گیاهی مملو از آهن را جایگزین آن‌ها کنید.

اقدامات ضروری برای درمان کم خونی چیست؟

اگر فکر می‌کنید کم خونی و فقر آهن دارید باید سریعا اقدام کنید زیرا خطرات هموگلوبین پایین بسیار جدی است و باید توصیه‌های زیر را در نظر بگیرید.

با دکتر خون و آنکولوژی صحبت کنید

اگر فکر می‌کنید نشانه‌ها یا علائم کمبود آهن را دارید باید برای مراجعه به پزشک اقدام کنید.  آزمایش خون ساده تأیید می‌کند که آیا شما کم خونی فقر آهن دارید یا خیر.

اگر پزشک تأیید کرد که فقر آهن دارید، احتمالاً با افزایش دریافت آهن از رژیم غذایی یا با مکمل‌های آهن، می‌توانید آن را به راحتی درمان کنید.

هدف اصلی درمان، بازگرداندن سطح هموگلوبین به حالت عادی و رفع کم خونی و پر کردن ذخایر آهن است.

در حد امکان اطمینان حاصل کنید که به مقدار کافی آهن از طریق رژیم غذایی دریافت می‌کنید. فقط در صورت توصیه پزشک، مکمل‌ها را مصرف کنید

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
تینا کمالی

مصطکی جادوی شفا بخش

مصطکی جادوی شفا بخش

 

 

روغن مصطکی

مصطکی یا برادر کندر گیاهی پرفایده در طب سنتی میباشد که خواص فراوان آن به اثبات رسیده است. این گیاه مدیترانه ای درختچه هایی همیشه سبز با گل های سبز و قرمز دارد، میوه های کروی قرمز رنگ آن بعد رسیدن سیاه میشوند. از این گیاهی روغنی فوق العاده استخراج میشود که جای روغن زیتون نیز از آن بهره میبرند.

در ادامه برخی از خواص این روغن بی نظیرموجود در عطاری ها را بررسی میکنیم

 

  •  آیا مصطکی برای پوست موثر است؟

روغن مصطکی فواید زیادی برای پوست دارد این روغن باعث آبرسانی پوست میشود و پوست را نرم و شفاف میکند همچنین از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت میکند.

  • مصطکی تسکین دهنده ی طبیعی درد های چشمی

یکی از درمان های خانگی برای درد های چشم استفاده از روغن مصطکی میباشد این روغن با خاصیت ضدعفونی کنندگی بالا مانع از ایجاد عفونت در چشم میشود همچنین در درمان درد و عفونت و التهاب چشمی تاثیر گذا است.

  • تاثیر روغن مصطکی بر کبد چیست ؟

کبد عضو حیاتی بدن ماست که وظایفی مثل تنظیم قند خون ،پروتئین سازی ،ذخیره ی مواد حیاتی و و سم زدایی دا بر عهده دارد اگر تغذیه ی شما متشکل از موادی با طبع سرد باشد در طولانی مدت کبد شما سرد میشود ، روغن مصطکی با دارا بودن طبع گرم و خشک سردی کبد را از بین میبرد و به معتدل شدن طبع بدن کمک میکند

  • مصطکی دوستی برای معده

یکی از بهترین راه های درمانی برای ضعف معده استفاده از روغن مصطکی میباشد چند قطره از این روغن را روی معده ریخته و تا از بین رفتن روغن مالش دهید این کار ن تنها ضعف معده را درمان میکند بلکه به بهبود عملکرد سیستم گوارش و همچنین هضم کمک زیادی میکند.

  • آیا روغن مصطکی سرطان را درمان میکند؟

مصطکی یک انتی اکسیدان قوی میباشد .انتی اکسیدان های موجود در روغن مصطکی با رادیکال های آزاد موجود در بدن مبارزه کرده و از ایجاد همچنین پیشرفت غده های سرطانی جلوگیری میکنند

  • مصطکی ضد آفتابی طبیعی

روغن مصطکی یکی از بهترین روغن های طبیعی برای محافظت از پوست در برابر اشعه ی مضر خورشید میباشد. همچنین این روغن معجزه گر با از بین بردن سوختگی های سطحی پوست کمک زیادی ب سلامت ظاهری شما میکند

  • آیا مصطکی میتواند سرفه را برطرف کند؟

روغن مصطکی یک خلط آور طبیعی بوده و به پاک کردن سموم از بدن کمک میکند این روغن با اثرات ضد میکروبی به پاکسازی بدن کمک میکند همچنین با گشاد کردن عروق باعث بهتر شدن اکسیژن رسانی به ریه ها میشود و در درمان گرفتگی نفس و سرفه بسیار موثر است.

 

  • تاثیر مصطکی بر لثه و دندان

سست شدن و عدم استحکام لثه ها از موضوعاتی است که اگر به آن توجه نشود موجب بوجود آمدن آسیب های جدی میشود. برای جلوگیری از این آسیب ها باید روش های مراقبت از لثه و دندان را بدانیم.یکی از این راه های مراقبتی استفاده از روغن مصطکی میباشد که با یک بار استفاده از آن متوجه تاثیر بالای آن میشوید.

 

  • آیا مصطکی به تقویت حافظه کمک میکند؟

بی شک مهمترین عضو بدن انسان مغز است که مسولیت کنترل و اراده ی رفتار را برعهده دارد. مغز روزانه 1/4 از کالری مصرفی بدن را دریافت میکند. مغز برای اداره ی بهتر فعالیت های انسان نیاز ب تقویت دارد یکی از مهم ترین راه های تقویت آن استفاده از ترکیب روغن مصطکی و کندر میباشد.

  • درمان گرفتگی گوش با مصطکی

برای پاکسازی گوش میتوان از این روغن پرفایده استفاده کرد. روغن مصطکی جرم گوش را نرم میکند و باعث میشود راحت تر از گوش خارج شود. همچنین مصطکی سنگینی و کری که بر اثر غده در گوش بوجود آمده باشد را از بین میبرد.

 

  • خواص ترکیب مصطکی با عسل چیست؟

در طب سنتی فواید زیادی برای ترکیب عسل و مصطکی بر شمرده اند . اصلی ترین این فایده ها افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری ها میباشد .
از دیگر فواید این ترکیب جلوگیری و درمان خون ریزی های شدید دوران قاعدگی میباشد. در مصر باستان از این ترکیب برای مومیایی کردن اجساد استفاده میشد جون مقاومت بالایی دارد.

  • درمان زخم معده با روغن مصطکی

باکتری های اچ پیلوری از عوامل اصلی ایجاد زخم های گوارشی میباشد. این باکتری از عوامل اصلی ایجاد زخم معده میباشد. این باکتری با وجود آنکه در برابر انتی بیوتیک ها مقاومت است، اما خواص ضد باکتریال مصطکی آن را از بین میبرد .

  • آیا استفاده از روغن مصطکی ضرر دارد؟

استفاده از این روغن برای مادران باردار و شیرده توصیه نمیشود همچنین استفاده از آن برای کودکان ممکن از است باعث ایجاد اسهال شود.استفاده از روغن مصطکی در برخی از بزرگسالان نیز ایجاد حساسیت میکند از این رو برای استفاده ی موضعی از این روغن توصیه میشود ابتدا روی قسمت کوچکی از پوست تست شود. در ضمن روغن مصطکی با برخی دارو های شیمیایی تداخل ایجاد میکند و استفاده از آن مستلزم اجازه ی پزشک میباشد

  • قیمت روغن مصطکی

قیمت این روغن معجزه گرموجود در عطاری 24 تهران برای هر 30 میل لیتر بین 50.000 تا 65.000 در بازار میباشد.

 

در آخر امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد

موفق و پیروز باشید

 

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمدرضا صالحی

8 خاصیت ماهی سمنقور

در طب قدیمی ایران، چین، مصر و یونان و در بین اعراب، ماهی سمنقور یک داروی شفابخش برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله درمان ضعف قوای جنسی و درمان ناباروری، درمان کمبود اسپرم، درمان زودانزالی، ضعف اعصاب، نقرس، فلج و ... به شکل معجون به کار برده می‌شد.

در این مقاله به معرفی ماهی سمنقور، انواع خواص، طرز استفاده و طرز تهیه معجون ماهی سمنقور می‌پردازیم.

ماهی سمنقور یا ماهی ریگ

ماهی سمنقور که با اسم‌های ماهی شنزار، ماهی ریگ، اسکینک معمولی یا سقنقور و sand fish شناخته می‌شود جانوری دو زیست مانند سوسمارها است. این جانور دارای سر مخروطی شکل و پوست شفاف بدون فلس و زرد کاراملی رنگ و شکم سفید رنگ براق دارد که بر روی پوست خود خال‌های به رنگ قهوه‌ای یا قرمز تیره دارد. ماهی سمنقور دارای 2 دست و 2 پا و دمی کوتاه بوده و هیچ گونه استخوانی در بدن خود ندارد همچنین طول نوع بالغ آن بین 15 تا 25 سانتی متر می‌باشد.

 

 

 

ماهی سمنقور در کجا زندگی می‌کند؟

زیستگاه ماهی سمنقور یا ماهی ریگ، در کشورهایی که شن‌های نرم و ماسه‌ای دارند، می‌باشد مانند شمال شرقی و جنوب غربی ایران، یمن، عربستان، الجزایر، یمن، عراق، کویت و ... . در ایران در استان‌های خراسان، خوزستان و هرمزگان زندگی می‌کند.

 

دلیل نام‌گذاری ماهی سمنقور

ماهی سمنقور از دو پای خود به عنوان پارو در هنگام حرکت استفاده کرده و به خاطر داشتن سر مخروطی مانند و فک ماهیچه‌ای شبیه به بیل برای مقابله با گرمای زیاد و فرار از دست شکارچی‌ها توانایی حرکت در اعماق شنزارها را داشته و به این دلیل اسم ماهی را بر آن گذاشته‌اند.

غذای ماهی سمنقور چیست؟

ماهی سمنقور می‌تواند ارتعاشاتی که حشرات از خود متصاعد می‌کنند را تشخیص داده و از این قابلیت خود برای کمین، مکان‌یابی و دستیابی به شکار خود استفاده کند از این رو حشرات و بندپایان غذاهای مورد علاقه ماهی سمنقور می‌باشند.

 

تولید مثل ماهی سمنقور

جنس نر و ماده ماهی سمنقور با خال‌هایشان قابل تشخیص هستند. جنس نر این جانور روی بدن خود خال‌های پررنگ‌تر و در زیر فک پایین خود نقاط سیاه و سفید دارند. تحقیقات نشان داده که ماهی سمنقور در اواسط بهار تا اوایل تابستان تولید مثل کرده و سالیانه یک تخم می‌گذارد. این در حالی است که بر خلاف این که در بسیاری از کشورها ماهی سمنقور به عنوان حیوان خانگی نگهداری می‌شود، تولید مثل این جانور در حالت اسارت مشاهده نشده است.

 

خواص ماهی سمنقور چیست؟

از قدیم در طب ایران و دیگر کشورهای عربی از ماهی سمنقور در درمان انواع بیماری‌ها استفاده می‌شده است. ماهی سمنقور یا ماهی ریگ طبیعت گرم و خشک داشته و پس از صید شکم آن را از نمک پر کرده و آن را برای مصرف و فروش خشک می‌کردند.

از جمله خواص دارویی ماهی سمنقور می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • درمان زودانزالی و کمبود اسپرم در مردان
  • درمان ناباروری زنان
  • درمان بیماری های ناشی از غلبه بلغم
  • تقویت قوای جنسی
  • افزایش قوای عمومی بدن
  • درمان ضعف اعصاب
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های خودایمنی
  • درمان رماتیسم و بیماری‌های مفصلی

در طب باستان عرب، برخی از ساکنین صحرای عربی و الجزایر معتقد بودند خوردن ماهی سمنقور آن‌ها را از شر بسیاری از بیماری‌ها از جمله فلج، نقرص،تصفیه معده، درمان رماتیسم و بیماری‌های مفصلی مصون می‌دارد. همچنین معتقد بودند خوردن ماهی سمنقور برای محافظت در برابر سم مار و عقرب با ایجاد پادزهر در بدن عمل می‌کند.

 

معجون ماهی سمنقور

معجون ماهی سمنقور، از ترکیب ماهی سمنقور با گیاهانی همچون دارچین، زنجبیل، جنسینگ، خرنوب و ... برای درمان کمبود اسپرم، زود انزالی، درمان ناباروری و تقویت قوای جنسی استفاده می‌شود.

 

طرز استفاده از ماهی سمنقور چگونه است؟

در این مقاله دو نوع طرز استفاده از ماهی سمنقور را شرح می‌دهیم.

  • نمک داخل شکم ماهی سمنقور را خالی کرده و سپس آن را پودر می‌کنیم سپس با ‌جنسینگ، خرنوب و گرد لقاح ترکیب کرده و تا 2 ماه هر روز 1 قاشق چای خوری از پودر آن را با 1 لیوان  آب گرم و عسل میل کنید.

 

  • 15 گرم ماهی سمنقور را با دارچین و زنجیل آسیاب کرده و با نیم کیلو عسل ترکیب کنید سپس تا 2ماه هر روز صبح و شب 1 قاشق چایخوری میل کنید.

 

نکته جالب توجه این است که خوردن معجون ماهی سمنقور پیش از نطفه‌گذاری، باعث تغییر رنگ عنبیه فرزند به رنگ آبی می‌شود.

قیمت ماهی سمنقور

ماهی سمنقور را پس از صید و پر کردن شکم آن با نمک، خشک می‌کنند. این کار برای امکان نگهداری بهتر برای استفاده و فروش با قیمت بالا است. قیمت ماهی سمنقور با توجه به وزن بسته‌بندی آن متفاوت است.

 

شکارچیان ماهی سمنقور

ماهی سمنقور در راس هرم غذایی حیواناتی مانند مارها و شاهین‌ها هستند اما همچنان انسان بزرگترین شکارچی ماهی این حیوان  به شمار می‌رود.

 

چه چیزی زندگی ماهی سمنقور را در ایران تهدید می‌کند؟

قیر پاشی یا به تعبیر فعالان محیط زیست، مرگ پاشی عامل اصل مرگ و میر این گونه خاص و کم‌یاب می‌باشد. قیرپاشی برای مقابله با ریزگردها در استان خوزستان و هرمزگان زندگی این جانور کمیاب و مفید را به خطر انداخته است.

 

با تشکر اکرم حکیمی

 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
اکرم حکیمی

علاج کبد چرب

سلام

علاج کبد چرب چیست؟

میدانید چطور کبد انسان چرب میشود؟  

کبد چرب یه بیماریه خاموشه!جالب ترین نکته این است که حدود سی درصد مردم ایران کبد چرب دارند میدونید کار کبد در بدن انسان چیه؟

کبـد بزرگترین غده بدن است که در فعالیت های سوخت و ساز بدن مانند گوارش نقش دارد.کبد را می‌توان به عنوان عضوی در نظر گرفت که در تمام فعالیت‌ها به اندام‌ها و اعضای دیگر بدن کمک میکند.دو نوع از بیماری های کبد  که اصلی ترین بیماری کبد نیز هست تاکنون مشاهده شده است

کبد چرب الکلی

کبد چرب غیر الکلی

بیماری کبد چرب غیرالکی همان طور که از نامش پیدا است، ارتباطی به مصرف زیاد الکل ندارد کبد چرب الکلی به دلیل اعتیاد به مصرف کبد الکل‌های مصرفی را می‌شکند و از بدن حذف می‌شوند اما فرایند شکستن الکل می‌تواند ترکیبات حد واسط خطرناکی را تولید کنند که موجب التهاب و ضعف در سیستم ایمنی بدن شوند

درمان کبد چرب الکلی

کبد از معدود اندام‌های داخلی انسان است که قادر به بازسازی طبیعی بافت از دست رفته خود است. حدود 25 درصد از کبد باقیمانده می‌تواند دوباره به صورت یک کبد کامل احیا شود

کبد در بدن نقش سم زدایی را برعهده دارد. در صورتی که کبد دچار مشکل شود، سموم انباشته می شوند و سیستم کلی بدن دچار مشکل می گردد. این عوامل عبارتند از:
 

  افزایش وزن

 بی اشتهایی

 حالت تهوع

علائم بروز مشکل کبد


مصرف نوشیدنی های الکلی مصرف نوشابه مصرف قرص استامینوفن در دوز بالا سیگار کشیدن و ورز ش نکردن از        نشانه های کبد چرب میباشد.

درمان کبد چرب با طب سنتی

در طب سنتی ایران برای درمان کبد چرب از گیاهان مختلفی برای درمان استفاده میکنند از جمله کاسنی شاتره خاکشیر و تخم شربتی که بسیار به کبد چرب کمک میکند مصرف روزانه ی خاکشیر باعث پاکسازی بدن و جوان شدن پوست و همینطور برای کاهش وزن بسیار به شما کمک میکند به دلیل فیبر بالایی که دارد باعث لاغری در شما میشود.

یک کارخانه در داخل بدن شماست که ۴/۱کیلوگرم وزن دارد و ۲۴ ساعته کار می کند. آن کبد شماست، سنگین ترین و حیاتی ترین عضو داخلی بدن این عضو سخت کوش همزمان بعنوان محل ذخیره، مرکز ساخت انرژی

آیا کبد چرب خطرناک است؟

به جمع شدن چربی در کبد اصطلاحا کبد چرب می گویند. در حالت طبیعی چربی در کبد وجود دارد

حالا از خودتون سوال کنید؟!

چه کارهایی انجام بدهم کبد من سالم بماند؟

ورزش مهمترین عامل برای رفع چربی کبد به حساب می آید به دلیل اینکه باعث افزایش متابولیسم بدن میشود و خون به خوبی جریان پیدا میکند در بدن و باعث پایین آمدن رطوبت کبد میشود

سرکه انگبین داروی کبد چرب

سرکه انگبین به دلیل اینکه طبع خنک دارد و به دو دسته سرکه انگبین نعنایی و سرکه انگبین کاسنی تقسیم میشود را میتوان به عنوان بهترین دارو برای کبد دانست؟

اما چطور؟

به دلیل اینکه برای پاکسازی بدن از اخلاط و باعث تصفیه شدن خون میشود و به سیستم ایمنی شما کمک میکند

ترکیبات سرکه انگبین :

 * عسل

 * سرکه

 *عرق نعنا یا عرق کاسنی

عسل دارویی است که به هیچ عنوان خراب نمیشود!!!!

به همین دلیل از مهمترین توصیه ها برای درمان هر نوع بیماری به شمار می رود

سرکه برای جوان سازی پوست و همینطور افزایش سوخت و ساز بدن بسیار مفید است

عرق نعنا برای افرادی که طبع سرد دارند مفید است و باعث پایین آمدن چربی کبد در افراد طبع گرم می شود

عرق کاسنی برای افرادی که طبع گرم دارند مناسب است و به چربی کبد کمک قابل توجهی می کند

شما میتوانید تمام محصولات پاکسازی کبد (پکیج پاکسازی کبد ) را از عطاری آنلاین سفارش دهید. 

برای کبد چرب چی بخوریم ؟

 داروهای زیادی برای درمان کبد چرب وجود دارد اگر داروهای گیاهی را در اولویت قرار دهید هم بهتر به نتیجه می رسید و هم عوارض بسیار کمتری نسبت به داروهای شیمیایی دارد از جمله:

قرص لیورگل 140 که برای درمان هپاتیت کبد و چربی کبد بسیار مناسب است.

قرص همولاکس که از ترکیبات خارمریم برگ کاسنی درست شده و رطوبت کبد را کاهش میدهد

جلوگیری از کبد چرب

رژیم سالم را انتخاب کنید یک رژیم سالم گیاهی را انتخاب کنید که غنی از میوه ها، سبزیجات، غلات و چربی های سالم است

از مصرف الکل خودداری کنید!!!!!!به طور مرتب در هفته ورزش کنید و پیاده روی کنید

گرید های کبد:

در مورد گرید های کبد چه میدانید؟!

کبد چرب گرید یک:

شاید برایتان جالب باشد که بدانید بسیاری از مردم به کبد چرب گرید 1 مبتلا هستند؛ حتی بدون آنکه خودشان بدانند. به دلیل هزینه های گران سونوگرافی که یکی از روش های تشخیص کبد چرب است، بسیاری از افراد در هنگام تست های سالانه یا انجام سونوگرافی به دلایل دیگر، به کبد چرب گرید 1 خود پی می برند. به این علت که گرید 1 این بیماری علائم بسیار خفیفی دارد؛ در نتیجه تشخیص آن به صورت غیر آرمایشگاهی کار چندان ساده ای نیست

کبد چرب گرید دو:

مرحله ی بعدی این بیماری گرید دو کبد چرب است! این سطح از بیماری نیز آنقدرها خطرناک نیست. افرادی هستند که سال ها به کبد چرب گرید 2 مبتلا بوده اند و به سمت گرید های بالاتر و از دست دادن کبد هم نرفته اند. اما طبیعتا اگر شما به پله دوم کبد چرب رسیده اید، یعنی هنوز سبک زندگی شما دارای ایراداتی است که باید اصلاح شود. اگر زود به فکر اصلاح روند سبک زندگی به ویژه در تحرک و خوراک خود نباشید، ممکن است مشکلات کبدی شما بیشتر شود. کبد گرید 2 در آستانه مشکلات اساسی برای کبد است. پس بهتر است قبل از اینکه دیر شود، اقدامات اصولی برای کنترل آن انجام دهید.

آیا کبد چرب گرید 2 خطرناک است؟

از جمله عوارض کبد چرب می‌توان به بروز بیماری‌های فشار خون، دیابت نوع ۲ و چربی خون بالا اشاره نمود. چربی‌های بیشتر از هشتاد سانتی متری دور شکم باعث کاهش حساسیت سلول‌ها به هورمن انسولین می‌شود و خطر ابتلا به دیابت را به همراه دارد. از علایم بیماری کبد چرب گرید ۲ می‌توان به خستگی و بی حالی، کاهش وزن و بی اشتهایی، تهوع، درد در مرکز یا سمت راست اشاره کرد

 

غذا های مفید برای بد چرب گرید 2 چیست ؟

برای جلوگیری از به وجود آمدن کبد چرب گرید ۲ مواد غذایی همانند محصولات نانوایی، غلات صبحانه، سیب زمینی، پاستا، برنج، آرد تصفیه ‌شده لازم است به حداقل برسد. به جهت این‌که تمامی این مواد غذایی دارای کربوهیدرات می باشد کربوهیدرات‌ها عامل خوبی برای رسوب چربی ‌ها در کبد می باشند که لازم است برای جلوگیری از به وجود آمدن کبد چرب گرید ۲ از تمامی این مواد غذایی خودداری شود.

کبد چرب گرید سه!!!!!!!

التهاب شدید در کبد، افزایش چربی و به هم ریختن آنزیم های کبدی باعث می شد تا فرد کم کم یک گرید بالاتر رفته و به کبد چرب گرید 3 که به آن اصطلاحا فیبروز کبدی گفته می شود، برسد. به طور قاطع   می توان گفت که کبد چرب گرید 3 قابل درمان است؛ اما ممکن است برخی آسیب های ایجاد شده بر روی کبد، تا پایان عمر با فرد باقی بماند. در نتیجه هر فردی که به کبد چرب مبتلا می شود، باید تلاش کند تا این بیماری وارد فاز فیبروز کبدی نشود

علائم کبد چرب در زنان چیست ؟

علائم کبد چرب در زنان عموما با نشانه‌هایی مانند خون‌ریزی شدید در دوران قاعدگی، نامنظم شدن دوره تخمک‌گذاری، حالت تهوع، احساس خستگی و بی‌اشتهایی همراه است. در بیماری سیروز کبدی علائمی مانند بوی بد دهان، زردی پوست و چشم‌ها وجود دارد.

از دیگر علائم شایع بیماری کبد چرب در زنان می‌توان موارد زیر را نام برد

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) شدید و حساسیت پستان‌ها

ریزش مو و حساسیت پوستی

درد و تورم در قسمت بالا و سمت راست شکم

احساس خستگی و ضعف عضلانی

علائم کبد چرب در مردان چیست ؟

در بسیاری از موارد،کبد چرب در مردان علائمی را به همراه ندارد. اما در صورتی که این اختلال پیشرفت کند،می تواند منجر به بروز علائمی مانند خستگی و یا دردهای شکمی شود. به مرور زمان، کبد نیز بزرگ تر از حالت طبیعی خواهد شد، که این مورد از طریق معاینات فیزیکی امکان پذیر می باشد

تجمع چربی در کبد می تواند باعث افزایش التهاب در این بافت شود، که با علائم زیر همراه خواهد بود

*دردهای شکمی

*ضعف فیزیکی و بدنی

*خستگی و گیجی

آیا من در معرض ابتلا به کبد چرب قرار دارم؟

حالا که با انواع کبد چرب آشنا شدیم، بهتر است ببینیم چه افرادی ریسک بالاتری داشته و احتمال اینکه به کبد چرب مبتلا شوند زیاد است. بد نیست شما هم با بررسی دقیق احتمال ابتلا خود به کبد چرب، شرایط را برای عدم ابتلا به این بیماری مهیا کنید

+چاقی یا اضافه وزن

+ابتلا به دیابت نوع دو

+ابتلا به فشار خون بالا

+مصرف دخانیات

علائم کبد چرب در چهره چیست ؟

علائم کبد چرب در صورت بیمار یکی از علائم کبد چرب است که به سرعت خود را نمایان می‌ کند. پس از نمایان شدن علائم کبد چرب روی پوست، نشان از نیاز ما به مراجعه هر چه زودتر، به پزشک است کبد چرب در چهره راحت‌تر قابل تشخیص است؛ زیرا در معرض دید است و زودتر دیده میشود می‌شودیرقان یا همان یکی از مشهورترین علائم کبد چرب است. در صورتی که شما به بیماری کبد مبتلا شده باشید حتی سفیدی چشم شما نیز زرد می‌شود. بنابراین زرد شدن سفیدی چشم از دیگر علائم کبد چرب است


درمان کبد چرب با عرقیات!

به راحتی میتوانید با چند نوع عرق هایی با طبع خنک حرارت کبد خود را پایین بیاورید و از شر کبد چرب خلاص شوید بهترین عرق برای کبد چرب شاتره خارشتر و بید است که روزانه دو استکان قبل از صبحانه و شام میل کنید.

 

 



 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد نصیری